vrijdag 5 augustus 2016

Zomer in Hulshorst 4 - komkommerdingetjes

Zo halverwege de zomervakantie wil het nog maar geen zomer worden.  Het is wel groeizaam weer.  Waar de paddock voor de paarden vorig jaar een 'stofbende' was,  is een moeras dit jaar een betere typering.  In de weilanden staat het gras daarentegen tot op heuphoogte, iets waar de paarden erg blij mee zijn, en met name pony Buddy veel te dik van wordt.

Deze week even geen 'gezinshuis' gasten omdat die met de ouders op vakantie zijn, dus even alle aandacht voor thuis.  Voor Hosanna was er goed nieuws.  De afspraak bij de orthopeed voor de heupjes was de laatste. Foto was opnieuw goed, dus hoeft niet meer periodiek gecontroleerd te worden. Scheelt weer een dagdeel ziekenhuis.  Dat hebben we gisteren meteen ingehaald, want Hosanna werd 'gestippeld' wakker.  Waarschijnlijk een kinderziekte, maar de na overleg tussen huisarts en kinderarts mochten we toch bloedprikken in het Sint Jansdal in Harderwijk.   Uitslag horen we wel.  Hosanna deed het erg goed, gewoon kijken zonder flauw te vallen.

Gisteravond met Danielle naar een proeverij geweest met Veluwse streekgerechten. Leuk cadeautje omdat we tijdens vakantie van mijn ouders op de katten hebben gepast.  Het was erg lekker. De fruitcompote van strekproducten was heerlijk, dat moeten we thuis ook meer eens maken als al het fruit dit jaar nog rijp wordt. Tip van de kok, gebruik honing i.p.v. suiker. Honing is een natuurlijk product waardoor je gerechten veel lekkerder worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten