zaterdag 18 februari 2017

Winter in Hulshorst - kraamvisites, feesten en partijen

Januari en februari zijn dit jaar wel de maanden van de visites en de feesten en partijen.  Allereerst de kraamvisites na de geboorte van Johan, al vanaf de geboorte begin januari loopt dat lekker door.  Nog een aantal weken en dan hebben we op dat vlak de grote drukte wel gehad. Omdat ook Elise en Danielle de afgelopen weken jarig waren, was het in de weekenden ook gezellig druk in huize Hulshorst.  Tenslotte wordt morgen Johan opgedragen bij Doorbrekers Barneveld, daarna hebben we even enkele weekenden wat minder afspraken en dus wat meer rust. Iedereen is morgen van harte welkom.

Met schilderen hebben we nog enkele plintjes te gaan. De logeerkamer is klaar, en de andere kamer die we voro het geinzinshuis gebruiken moet nog een keer in de grondverf en kan dan afgelakt worden. Voor het ramkozijn van Hosanna geldt dat ook. Dan hebben we alle kinderkamers gehad. Het raamkozijn in de badkamer gaan we withwashen en dan blijft onze kamer over.  Die pakken we pas op als Johan eruit verhuisd is.  Daarvoor hebben we eerst de zolderkamer nodig, dat is nu de volgende klus waar we over na aan het denken zijn.

Nu Danielle op zes weken na de bevalling zit kan ze ook steeds meer doen.  Het verzorgen van de paarden neemt ze weer rustig aan over, en vandaag heeft ze voor het eerst weer op Simba gezeten.  Ook daar komt de routine rustig terug.

We hebben nog wel last van de griepgolf hier. Hosanna heeft het flink te pakken, met gisteren 41,2 graden koorts. Elise snottert wat, en Johan houdt zich voorlopig goed.  Hopelijk blijft dat nog even zo. Door de korte nachten met al die zieken is het soms ook wel even aanpoten. Johan doet het goed en slaapt soms al lekker door, maar Elise heeft ontdekt hoe ze uit haar bed kan klimmen, en die spookt nog wel eens rond 's nachts. En daarmee houdt ze ons uit onze slaap.Geen opmerkingen:

Een reactie posten