Analytics

vrijdag 25 augustus 2023

Vakantie 2023 - 4 Pisa

Wat een prachtige stad.  Als je in de buurt bent kan een dagje Pisa natuurlijk niet ontbreken. We hebben er een namiddag van gemaakt, want het was toch best warm voor een dagje stad.  Maar om 4 uur stonden we er dan.   Goed geregeld, net buiten de stadsmuur een groot en gratis parkeerterrein en dan loop je dwars door het centrum naar Pisa.

De toren kan natuurlijk niet ontbreken. Maar na een half uurtje kijken en foto's nemen hadden we die wel gezien.  Daarna zijn we op zoek gegaan naar kaartjes voor de andere gebouwen. Ik was een beetje bang voor een herhaling van Venetie, daar moesten we bij iedere hoek die je in een kerk om ging opnieuw betalen.  Maar hier was het gratis, en waren de kaartjes om tijdslots te reserveren, zodat het niet te druk werd.

Na het ontvangen van de kaartjes werden we er fijntjes op gewezen dat alle schouders 'bedekt' moesten zijn.  Dat was dus nog een uur om even t-shirts voor over de zomerkleding te shoppen. 

De kathedraal en de omliggende gebouwen zijn prachtig, eigenlijk nog mooier dan de toren zelf. Absoluut een aanrader als je er bent. En daarna heerlijk eten op een pleintje aan de historische binnenstad.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten