Analytics

zaterdag 19 augustus 2023

Vakantie 2023 - 2 Regen en Hagelstorm

Dag 1 van de vakantie. Een pitte rit. Bijna 1100 kilometer omdat er tijdens het boeken tussen Inssbruck en het Gardameer geen hotel meer te boeken was, of alleen tegen idiote prijzen. Bij Verona hebben we een mooi hotel gevonden. Met een zwembad dat wilden de kids graag zodat zij na de lange rit even hun energie kwijt konden.

Die rit werd inderdaad lang.  Tot Arnhem was het droog, tussen Arnhem en het Gardameer heeft het geregend, of eigenlijk gegoten. Wat een weer.  Met een gangetje tussen de 80 en 100 km/u zijn we richting ItaliĆ« gereden,  en gegeven het slechte weer hebben we eigenlijk een prima rit gehad. Maar door de lagere snelheid duurde het ruim een uur langer dan de bedoeling was.

Maar bij het Gardameer werd het droog en zonnig. Stilte voor de storm?!?

In Castel d'azzano hebben we in een prachtig hotel villa malaspina. gelogeerd. Het parkeren is altijd even ene puzzel.  Op het gewone parkeerterrein was geen plek voor een auto met aanhanger, maar ik had ook geen zin om de aanhanger af te koppelen.  Gelukkig bleek aan de zijkant een leveranciersparkeerterrein, en waar een vrachtwagen kan parkeren past onze combinatie ook.  Binnen het hek van het hotel, en het bleek ook nog eens minder ver lopen te zijn naar de kamer.  Prima, al keken sommige personeelsleden wat verbaasd toen we door de leveranciersingang in en uit gingen om onze spullen te halen.

Het eten was heerlijk, en kon buiten.  Tijdens de wandeling naar het centrum dachten we eerst dat er een concert was. Lichten om de zoveel seconden.  Na een tijdje hadden we een open zichtveld naar de bergen, en bij het Gardameer zag je de lichtflitsen tussen de bergen vandaan komen.

Dat lichten heeft het gedaan tot een uurtje of 2 's nachts.  Toen kwam de storm over die rondom het Gardameer zoveel verwoest heeft. Maar niet alleen daar.  Ook in Verona en daarom heen.  Het heeft een klein half uur lang hagelstenen gehageld, sommigen net als sneeuwballen.  We sliepen op de bovenste verdieping en het klonk alsof er grind op het dag werd gestort.  Samen met valwinden was het echt heel spannend.   En na een half uur, toen was het in 1x over.

De volgende dag bleek de ravage.  Zonnepanelen kapot. De serre waarin het zwembad ligt, compleet kapot en al het glas in het zwembad.  Parasols, zonwering, enz. Stuk.  Auto's met alle ruiten eruit.  En die van ons.  De boom boven onze plak heeft de vakantie gered. Wat zijn we daar dankbaar voor.   Alleen een ster in de voorruit.  Vergeleken met de auto's om ons heen (geen ruit heel en veel hagelschade) hebben we ontzettend mazzel gehad. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten