woensdag 16 september 2009

Inschrijving innovatie-estafette geopend


Op 4 en 5 november 2009 organiseert het Innovatieberaad van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de Innovatie-estafette Water, Transport en Mobiliteit op Vliegkamp Valkenburg (ZH). Op die dagen is dit in Nederland dé plek waar bedrijven, kennisinstellingen en de overheid laten zien hoe belangrijk innovaties zijn voor een duurzame toekomst van Nederland. Ook is dit de plek waar we kunnen zien wat de toekomst brengt voor de bouw, logistiek, luchtvaart, verkeer & vervoer en water.

Dit evenement is bedoeld als een estafette. We kijken terug, we kijken vooruit en geven het stokje door aan volgende generaties. De locatie voor de Innovatie-estafette 2009 - Vliegkamp Valkenburg - is dan ook gelijk een inspirerende metafoor voor onze visie. Van vliegbasis voor de Koninklijke Marine tot duurzame woonwijk binnen 20 jaar. Innovatie staat nooit stil. Het mag dan financieel-economisch gezien wel zwaar tij zijn, afwachten is geen optie. Juist nú moeten we in Nederland tijd, kennis en geld durven investeren in innovatie. Kijk wat u kunt leren én bijdragen op 4 en 5 november tijdens de Innovatie-estafette 2009.

Een belangrijke mededeing, inschrijven kan nu via de website. Daarmee wordt u uitgenodigd mee te denken over een aantal belangrijke innovatievragen. Wees er snel bij, want vol = ook echt vol. We gaan netwerken, allianties smeden. De website biedt daar alle mogelijkheden toe.
Het is hierboven al aangestipt: dit evenement is bedoeld als een estafette. Innovatie is niet iets dat alleen van de zittende generatie moet komen. Daarom richt ik me heel uitdrukkelijk tot de jongeren. De jongeren van vandaag zijn immers de innovatoren van morgen. Laat op 4 en 5 november zien wat jullie creativiteit voor Nederland kan betekenen. Verbaas ons! Verras uzelf!

Ik hoop u te ontmoeten op 4 en 5 november.
Arend Nagel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten