Analytics

vrijdag 25 december 2009

Ambtenaren en internet

Deze week veel discussie over de rol van ambtenaren op internet en op sociale media. Wat mogen ze wel en wat mogen ze niet? Aanleiding een artikel in het blad PM over de chattende ambtenaar. De voorlichtingsraad is bezig met het opstellen van regels en komt in februari met een advies. Minister Cramer neemt hier alvast een voorschot op, wat haar betreft "kunnen ambtenaren actief deel nemen aan discussies op webfora, zonder daarbij te oordelen over de discussie zelf."


Toin Pijnenburg reageert op ambtenaar 2.0 op dit bericht in een weblog . Met name de wijze waarop hij de kloof tussen 'de bobo's' en de nieuwe generatie neer weet te zetten is erg sterk. Lees ook de reacties onder het artikel.

De keerzijde van participeren op internet kan ook zijn dat je aandacht trekt. Bijvoorbeeld op het moment dat Geenstijl je op de korrel neemt. Hoe daar mee om te gaan. Davied van Berlo beschrijft zijn ervaringen een hele duidelijke wijze in zijn weblog. Ook hier weer veel reacties.

Het onderwerp leeft. Ik ben ook heel benieuwd wat er in februari aan 'regels' uit de voorlichtingsraad gaat komen. De opmerking van Dolstra om bij iedere actie op een website contact op te nemen met een directie Communicatie lijkt mij niet helemaal werkbaar. Leuke controlegedachte, maar in de praktijk niet te doen. Wat het wel wordt, we zullen het gaan zien in 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten