Analytics

dinsdag 8 december 2009

De Nieuwbouw organiseert goede sessie over de y-generatie in de bouwsector

Met de toetreding van nieuwe generaties in de bouwsector (Generatie Y en Einstein) en de verschillen in kenmerken en behoeften met de zittende populatie (Babyboomers en Generatie X) zijn er inmiddels vier generaties actief binnen onze organisaties. Door vergrijzing en ontgroening, de hang naar innovatie en andere wensen en behoeften die jonge mensen hebben ten opzichte van werk, maakt dat de vraag naar jong talent zal blijven groeien. Tegelijkertijd zijn de oudere generaties zeer hard nodig om de kennis die in de sector zit te behouden.

Interessante vragen om eens met een aantal kopstukken in de bouwsector en leden van De Nieuwbouw te bespreken. Dit leverde een boeiende discussie op. Wat heb je voor organisatie nodig om de generatie Y vast te houden? Aan de hand van stellingen ontstond een interessante discussie.

Inmiddels ben ik wel een beetje uitgekeken op de stereotypen van iedere generatie. Maar de vraag hoe je de verschillende generatie optimaal kan laten samenwerken en kan profiteren van elkaars kennis, ervaring en competenties blijft een hele boeiende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten