Analytics

maandag 25 januari 2010

Boekrecensie - Elektrisch Rijden

"Geachte heer Nagel.Afgelopen zomer las ik in de media voortdurend artikelen over elektrisch rijden en de kabinetsplannen om de introductie van duurzaam rijden te versnellen. Daardoor ontstonden veel discussies tussen voor- en tegenstanders. Ondanks het feit dat ik enige technische kennis heb, kon ik het niet meer volgen”.


Deze alinea komt uit het begeleidend schrijven dat bij dit boek over Elektrisch rijden was bijgesloten. Er is heel veel informatie op deelgebieden maar wie de totaalstand? Ook op de innovatie-estafette bleek dit weer. Weinig partijen die een totaalbeeld kunnen geven van de stand van zaken.


Wil Rene Jansen en zijn team van het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst van Rijkswaterstaat hebben een goede poging gedaan. Een mooi totaalbeeld van de stand van de techniek rondom de elektrische auto. Waar staan we, wat moet er nog gebeuren rondom de techniek, de batterijen en de oplaadpunten.


Maar het boek gaat nog iets breder. Wat betekend elektrisch rijden voor de infrastructuur. Voor de weg, voor andere ontwikkelingen (zoals digitalisering samenleving of intelligente transportsystemen) en voor de ontwikkeling van de infrastructuur in de brede zin, dus ook de elektriciteitsnetwerken.


Al met al geeft het boek een mooie foto van de stand van zaken rondom elektrisch rijden in 2009. Samen met de geweldige illustraties is het boek absoluut een aanbeveling waard. Het boek is te downloaden bij Rijkswaterstaat Wegen naar de Toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten