Analytics

zondag 17 januari 2010

Infracampus – Bouwsector bruist van Ambitie en Energie voor OS2028.

De bouwsector heeft deze week op de Infracampus in Ahoy Rotterdam (opnieuw) laten zien in de startblokken te staan om aan de slag te gaan met de plannen voor infrastructuur van de Olympische Spelen in 2028. Verfrissend, vernieuwend en met resultaten waren veelgehoorde opmerkingen aan het eind van de dag.



De Infracampus is dit jaar voor het eerst georganiseerd en richt zich speciaal op jong-professionals en vernieuwers in de bouwsector. De hele organisatie van het evenement was ook ingericht op experience, het ervaren. De opkomst was groot. De mix van talent, de top van de sector en een inspirerende omgeving maakte de dag tot een groot succes.

Allereerst werd onderkent dat 2028 niet meer zo ver weg is voor de infrastructuursector. Willen we de infrastructuur op Olympisch niveau houden dan moeten we nu al aan de slag. Een ander interessant discussiepunt is de ontwikkeling van de techniek in de komende 18 jaar. De winnaars van de Roadmap 2028 prijsvraag van de Innovatie-estafette 2009 presenteerden een visie waarin ICT en virtual reality centraal staan. Tot slot veel aandacht voor duurzaamheid. De spelen van 2028 worden voor 100% voorzien van duurzame energie, daarnaast is er ook op alle vlakken veel aandacht voor dit thema.


Ook de toekomstige medewerkers in de bouwsector waren prominent aanwezig. Tijdens de finale van de dag reikten studenten van de Hogeschool Rotterdam hun bundel van toekomstvisies op de infrastructuur uit aan de heer Ton Nelissen, Adviseur Olympisch Plan 2028.


Samenvattend. De bouwsector is er klaar voor en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Dit jaar maakt de overheid samen met NOC-NSF het ruimtelijk plan, en de stad, bekend. Tot die tijd blijft de sector niet stil zitten. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft, samen met IBM en TNO, een call uitgeschreven om met ideeën te komen voor de inrichting van de Deltametropool voor de Olympische spelen. Hoe helpt innovatie The Dutch Case: een dichtbevolkte, duurzame en welvarende Deltametropool waar mensen en goederen vlot bewegen, veilig wonen en werken en waar ons water een unique selling point is?


Hoe helpt innovatie de Olympische Spelen tot een succes te maken? Hoe zorgt jouw innovatie dat we het goederen en personenvervoer bij de voorbereidingen, de bouw en de drukte tijdens de Spelen zelf, vlot duurzaam en mooi in goede banen leiden? Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten