Analytics

zaterdag 28 augustus 2010

formatie en wateroverlast

Deze week heeft in het teken gestaan van de formatie en van alle regen van de laatste dagen.

Allereerst de formatie. Deze week voor het eerst weer een aantal dagen in Den Haag geweest. Leuk om alle ontwikkelingen te volgen en alle geruchten te horen. Als dit kabinet er komt gaat er een hoop gebeuren. Als, want het lijkt wel of er iedere dag een andere CDA-prominent zich uitspreekt tegen deze formatiepoging.

De laatste dagen is de regen ook nadrukkelijk in het nieuws. Ondergelopen tunnels, kelders en wegen enzovoorts. 

Ook rondom Amersfoort is het kantje boord geweest. In Kattenbroek en Nieuwland moesten de zandzakken weer voor de deur. Nog steeds een bewijs dat het niet handig is om huizen te bouwen in de laagste gebieden in een regio.

Het waterschap heeft de polder Arkemheem praktisch onder water moeten zetten om te voorkomen dat Amersfoort blank stond. Gisteren kwam ik er door heen, alsof de Grebbelinie weer in ere hersteld is. Alle weilanden volledig onder water. Ergens laat het toch wel zien dat het Waterschap zijn zaken  niet op orde heeft. Wij zitten gelukkig in een andere polder, maar ik was hier zelf echt niet blij van geweest.

Waar ook uit blijkt dat de waterhuishouding niet op orde is, is het feit dat het stoomgemaal weer opgestart is, zie ook de berichtgeving  Misschien moet de stichting die het stoomgemaal beheerd het waterschap maar eens benoemen tot hoofdsponsor, en daar ook flink voor laten betalen. Iedere winter moeten de mannen weer een aantal dagen kolen scheppen, om te zorgen dat Amersfoort en Nijkerk droge voeten houden.  Eigenlijk een rare situatie die al jaren bestaat. Amersfoort is afhankelijk van vrijwillligers en stoommachines voor droge voeten. Verbazend. Maar het stoomgemaal in bedrijf is wel een mooi gezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten