dinsdag 30 december 2014

Nadenken over andere wijze van zorg


In onze zoektocht naar een nieuwe plek op de Veluwe is ook een andere wijze van zorg een belangrijk issue. De wens om werk en prive beter te combineren, maar ook het feit dat we denken dat de zorg zoveel beter kan als nu op veel plaatsen te zien is, maakt dat we ook serieus aan het kijken zijn of we daar op onze nieuwe plek echt zaken anders kunnen doen.

Zo oriĆ«nteren we ons op het gezinshuis. Weer terug naar de kleinschalige zorgvoorziening, ver weg van de grote instellingen waar bezuiniging nu soms belangrijker lijkt te zijn dan zorg.  Een andere optie is de zorgboerderij of logeeropvang.  Een combinatie van deze drie hoort ook nog tot de opties.

Het komende half jaar gaan we kijken of we dit concreet kunnen krijgen.  Veel zal er uiteraard afhangen van de locatie die we gaan kopen, maar aan de andere kant kunnen eisen aan de locatie als gevolg van keuzes voor het type zorg dat we willen gaan opzetten, ons ook helpen bij het aankopen van de boerderij. Een hoop te kiezen dus, en dat maakt dat ook 2015 weer een mooi en spannend jaar gaat worden.