woensdag 2 november 2016

Dakrenovatie 8 - Licht aan het eind van de tunnel

Het einde van de dakrenovatie komt in zicht.  Begin deze week zijn alle dakramen geplaatst, en vandaag komen de dakkapellen.  Nog een dag zagen in de isolatieplaten, met alle rotzooi van dien.  De bubbeltjes zullen nog wel dagen opnieuw verschijnen in het huis, maar gelukkig komen er dan geen nieuwe meer bij.  Wat geeft dat spul een rotzooi.

Dat het einde in zicht komt is ook buiten al mooi te zien.  Aan de korte zijdes van het huis zijn de steigers al weggehaald, en komt de boerderij weer tevoorschijn.  Prachtig.  De aannnemer geeft ook aan dat hij eind deze week al helemaal klaar wil zijn. Dus hopelijk vanaf dit weekend geen steigers meer en bouwmateriaal overal rondom het huis. Wat zal dat genieten zijn.

Binnen is het nieuwe dak al goed te werken. De warmte blijft 's nachts zolang in het huis hangen dat de verwarming 's ochtends niet aan hoeft te slaan.  Het kan niet anders dan dat we dit gaan zien in het gasverbruik, en het wordt natuurlijk nog beter als de gaten in het dak waar vandaag de dakkapellen komen ook dicht zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten