dinsdag 15 november 2016

Herfst in Hulshorst - 2016 - 5 achterstand

De herfst is voorbij, maar qua werkzaamheden zitten we nog in de herfst. De verbouwing heeft een hoop aandacht en tijd gevraagd. En dat merken we vooral buiten.  Het ingezaaide gras heeft het door het mooie nazomerweer goed gedaan en ziet er goed uit.  Het weiland dat we dit voorjaar gaan doorzaaien moet nog wel bemest worden. En door alle verbouwingswerkzaamheden moet dat nog gebeuren.  Ik wilde dat dit weekend doen, maar de vorst verhinderde dat.  Een composthoop afgraven terwijl hij bevroren is schiet niet op.

Ook het snoeiwerk is blijven liggen.  Zowel rondom het huis, maar ook in de weilanden moeten er nog wat overhangende takken vanaf.   Maar daar hebben we de komende tijd nog voor, zagen houd je warm als het fris is. Nu het kouders wordt vallen wel in een klap echte alle bladeren van de bomen, dus als het mooi weer is maakt ook de bladblazer overuren.

Wat dan wel weer raar is, de framboos blijft maar frambozen afleveren. Hartstikke mooi roze, ook al zijn ze inmiddels half bevroren.  Dat natuur doet wat hij wil, ook in november.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten