dinsdag 29 november 2016

Dakrenovatie 10 - Aftimmeren

Met het vertrek van de aannemer breekt een volgende fase aan in de verbouwing. Het aftimmeren.  In ieder geval kunnen we dat op ons eigen tempo doen, en wordt je niet 's ochtends wakker van boormachines en ander gereedschap.  Het duurt daardoor wel langer.

Inmiddels hebben we de dakkapellen afgetimmerd en ook zijn twee van de vier dakramen al afgetimmerd.  Gaandeweg de rit komt er toch altijd wel wensen bij. Zo hebben we op onze slaapkamer een nis gemaakt onder het dakraam waardoor de slaapkamer nog 2 vierkante meter groter is geworden.  En ook hebben we onder het dakraam ladeblokken in de wand gemaakt, waardoor we deze mooi weggewerkt hebben.

Op Elise kamer moesten er voor het aftimmeren andere schrootjes komen. En omdat Danielle alle schrootjes op termijn toch het huis uit wil hebben, gaan we hier dus meteen de hele schuine wand vervagen. Schrootjes eraf, gips erop.  Betekend wel dat Elise een weekendje naar een andere kamer mag, maar dan hebben we op die kamer de grootste wand met schrootjes ook meteen gehad.

Na het aftimmeren komt het schilderen. Waarschijnlijk is het aftimmeren voor de kerst klaar, en dan kan ik de kerstperiode gebruiken om een aantal kamers af te schilderen. Vanwege de bevalling wachten we met schilderen van onze kamer totdat de baby er is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten