woensdag 29 maart 2017

Gezinshuis 7 - genoeg te doen

Hoewel er al even niet meer is geblogd over het gezinshuis, gaan ook hier de werkzaamheden door.   Deze week hebben we voor het laatst zwangerschapsvervanging in huis, volgende week moeten we alles weer zelf oppakken. Dat zal wel even wennen worden, want wat heeft onze collega ons veel werk uit handen genomen, we zullen haar erg gaan missen.

Die hulp maakte het ook mogelijk om wat andere zaken op te pakken. Naast het fysiek klussen in huis betekend dat ook een aantal kantoortaken.  Zo zijn we aanwezig geweest bij een bijeenkomst over gezinshuizen en hoe de inspectie daar naar kijkt.  Bij zo'n bijeenkomst doe je toch altijd weer wat aandachtspuntjes op waar je iets mee moet.  En ik vraag mij nog steeds af hoe inspectie nou kijkt naar een 'ontplofte speelgoedhoek', iets waar onze kinderen toch erg goed in zijn.

Vorige week zijn we ook naar de Gezinshuizendag van Sheerenloo geweest. Erg leuk, inmiddels zijn er meer dan 100 gezinshuizen en nog steeds zijn er meer nodig om aan de vraag te voldoen.  Leuk om mensen te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en te genieten van de eigenheid en verschillen tussen al deze gezinshuizen. Ook inhoudelijk het nodige geleerd, met name de workshop over hechtingsproblematiek was waardevol voor mij.

Tenslotte zijn we ook met de duurzaamheidsco√∂rdinator van Sheerenloo in contact gekomen, hij gaat ons helpen in het woud aan zonnepanelenleveranciers.  Want dat is na de zolderkamer en de grondwaterbron de volgende 'grote klus' op het verlanglijstje.

Zitten we dan alleen maar op kantoor, nee hoor. De kinderen zijn er ook nog en dit weekend begint ook de logeerzorg weer. Genoeg te doen en te beleven dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten