zondag 12 maart 2017

Voorjaar in Hulshorst?? 2017-1

Deze week is het voorjaar echt begonnen in Hulshorst. Prachtig weer, lekker warm met een zonnetje.  Je ziet het meteen. Elise en Hosanna die bijna de hele dag buiten zijn, de bloemen die massaal opschieten en de eerste knoppen in de struiken.  Ook de paarden zijn van mening dat ze het weiland in mogen, en op het moment dat je in de weilanden bezig bent om deze klaar te maken dan spat de energie er ook vanaf.

Met het voorjaar komen ook de buitenklussen weer aan bod. Zo zullen we het folie van de vijver moeten vervangen, want de huidige vijver is lek.  Het leegscheppen van het hoogste deel van de vijver was dit weekend voor opa al een hele dag werk.  Hoe we het folie gaan vervangen, en de vissen en waterplanten gaan behouden wordt nog wel een puzzeltje.

Daarnaast denken we ook na over een grondwaterbron.  Nu gebruiken we drinkwater voor de tuin en de paarden. Dat is niet heel erg duurzaam en ook kostbaar. En omdat we toch een waterdruk hebben die helemaal niets voorstelt is een eigen bron ook wel fijn, zouden we de weilanden ook veel beter kunnen besproeien. Ten slotte is de bron straks nodig om de vijver weer te vullen, want via de waterleiding gaat dat een maand duren.

In huis zijn alle kozijntjes wel geschilderd nu.  In de badkamer moeten we nog een keer met white-wash aan de gaan om het plafond weer eenduidig te krijgen, maar dat is niet een hele grote klus. Wel gaan we binnenkort beginnen met de zolderkamer zodat Hosanna rond de zomer kan doorschuiven en Johan naar zijn eigen kamer kan.  Verreweg de vervelendste klus is het uitzagen van het trapgat, dat zal wel een mooie bende opleveren qua stof.   Ook moeten we nadenken over de trap, want als we daar toch mee aan de slag gaan kunnen we ook de huidige toch wat donkere trap misschien wel meteen meepakken. Genoeg zaken om over na te denken dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten