Analytics

dinsdag 7 maart 2017

Winter in Hulshorst 2017 - Ziekenboeg

De winter loopt op zijn einde, maar dat wil nog niet helemaal lukken met de winterkwaaltjes.  Af en toe lijkt het wel alsof we een gezinsabonnement hebben op de huisartsenpost in Harderwijk.  Eerst Johan op verdenking van het RS-virus, bleek gelukkig een gewone griep te zijn.  Twee weken laten Hosanna die na twee dagen kwakkelen opeens meer dan 41 graden koorts kreeg. En dit weekend Danielle die al weken aan het hoesten was van de griepjes van Hosanna en Johan, maar dit weekend opeens zo'n opgezette keel had dat ze heel erg benauwd werd.   Dat bleek een acute keelontsteking die met antibiotica behandeld moest worden.     Tot zover de huisartsenpost, voor de reguliere zaken (griepjes, oren enz) ook nog bij de eigen huisarts geweest.

Gelukkig draaien we de boel allemaal rond. De voorjaarsvakantie was het even wat stiller in het Gezinshuis, dus tijd om de laatste kozijnen te schilderen. De vensterbank op de kamer van Hosanna is zo knalroze dat overdag de hele kamer roze uitstraalt door de lichtval.   Het doet soms pijn aan je ogen, maar Hosanna is er echt Hartstikke blij mee.   Inmiddels hebben we alle slaapkamers weer op orde, op wat hele kleine puntjes na.  Alleen onze eigen kamer doen we nog, maar die doen we samen met de gang als boven echt alles klaar is.  Voorlopig even wat kleine klussen en dan straks aan de slag met de zolderkamer voor Hosanna.

Op de mooie momenten kunnen we ook in de tuin aan de gang. Het gras begint al te groeien, en de paarden vinden ook dat ze het weiland wel weer in mogen. Daar is nog wel wat voorbereidend werk voor nodig, maar nu de dagen langer worden komt daar in de avonden ook weer tijd voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten