Analytics

dinsdag 28 maart 2017

Voorjaar in Hulshorst 2 - gezocht grondwaterbron

Schreef ik in mijn vorige blog al dat het voorjaar was, deze week overtreft dit toch echt wel. Vandaag voor het eerst twintig graden. T-shirt, buiten lunchen, buiten eten.   Het betekend ook code geel, vanwege droogte op de Veluwe, en we mogen in maart al niet meer barbecue├źn.

Dit raakt wel aan de wens om een eigen grondwaterbron te plaatsen. Al vanaf het moment dat we hier zijn komen wonen hebben we weinig waterdruk.  Oude leidingen, we zitten hoog en als het droog weer is, is de hele Veluwe aan het sproeien.  Dus we zijn gestart met onze zoektocht naar een grondwaterbron.

En hoewel ik vanuit mijn werk toch behoorlijk wat met grond en boringen in aanraking ben geweest, is het aanboren van water weer iets heel anders dan het wapenen tegen teveel water.   Dus we zijn aan het kijken in welke grondwaterlaag we willen (1e of 2e), wat dit betekend voor de kwaliteit en de kosten.  Qua hoeveelheden is het niet spannend. Ook zijn er veel systemen, van de lokale boer dit met zijn waterlans en een giertank met water een bron komt maken, tot de professional die rustig naar de 50+ meter boort, gelukkig hebben we iemand in onze vriendenkring die een bronboringbedrijf heeft, en die hulp heb je ook wel nodig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten