Analytics

zondag 7 maart 2010

Boekrecensie Niemand regeert – Marc Chavannes

Het moeras van politieke besluitvorming en betrokkenheid is de spil waar het boek Niemand regeert van NRC-journalist Marc Chavannes om draait. Niemand regeert is een bundeling van Chavannes politieke columns vanaf 2006, onderverdeeld in een aantal thema's zoals "de markt, voor al uw politieke vragen", "Nederland als wereldmacht", "Regeren is vooruitschuiven" en "Hoe ver wilt u zich laten uitkleden?"



In een zestal worden diverse ontwikkelingen in de beleids- en besluitvorming besproken. Moraal van het verhaal. Chavannes is tegen grote projecten, tegen meer toezicht, tegen marktwerking. Waar is hij eigenlijk niet tegen vraag je jezelf gedurende het boek af??


Een enkele column van Chavannes is nog wel leuk om te lezen. Een verzameling van columns laat al snel zien hoe eenzijdig de blik van Chavannes eigenlijk is. Ondanks dat slaagt hij er wel in om laconiek in serieus te blijven. Waar Chavannes niet in slaagt is om oplossingen aan te bieden aan de huidige politiek. Tegen zijn is altijd makkelijk. Alternatieven aangeven is al veel lastiger.

Niemand regeert
Niemand regeert
Marc Chavannes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten