zaterdag 13 maart 2010

In de ban van het gezin

Deze week begon met een laatste terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen. Wat kunnen we daaruit concluderen voor 9 juni en voor het werkterrein van Verkeer en Waterstaat. Enkele dagen later ziet de politieke wereld er weer heel anders uit. Kant weg, Eurlings en Bos stoppen, wat betekend dit voor en wat doet Balkenende?


Het gezin is weer helemaal terug de laatste dagen. Bos stopt omdat hij meer tijd wil hebben voor zijn jonge kinderen. En ook Camiel verlaat de politiek om meer tijd te kunnen vrijmaken voor zijn vriendin. Twee te prijzen besluiten, om zo bewust de keuze te maken het centrum van de macht te verlaten en te kiezen voor het gezin. Het vraagstuk van de balans tussen werk en prive is door beide heren weer heel prominent op de kaart gezet. Dankzij de Minister van Jeugd en Gezin?  ;)

Uit de omgeving veel reacties gehad op alle berichten. Met name na het vertrek van Eurlings veel mail en sms verkeer. Veel mensen vinden het jammer. Eurlings is er toch in geslaagd om een aantal stroperige projecten na jaren eindelijk in beweging te krijgen. Ik hoop dat die beweging ook de komende jaren, met een andere Minister op het Ministerie gewoon doorgezet kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten