dinsdag 27 april 2010

De Campagne komt op gang

De afgelopen week was het iets rustiger op het verkiezingenfront. Maar het weekend maakte dat weer helemaal goed.


Allereerst was daar opeens vrijdag toch nog het verkiezingsprogramma van de PVV. Ook als het niet om integratie gaat heeft de partij nu zijn standpunten kenbaar gemaakt. En het moet gezegd worden. Communicatief is het één van de betere programma. “ AOW op 65 en geen dag later” . Dat zijn slogans die blijven hangen bij de kiezer. Verder probeert de PVV vooral stemmen weg te trekken bij de christelijke partijen, door zeer sterk in te zetten op de Joods-Christelijke traditie van Nederland.

Verder stond het weekend bol van de partijcongressen. CDA, PvdA, VVD, D66, CU en de PvdD waren allemaal bij elkaar. Twee wil ik er apart noemen. De PvdD, bijzonder dat in een democratische partij het partijcongres besloten is.

Tot slot het Partijcongres van het CDA hier waren bijna 1000 amendementen op het concept-partijprogramma. Niet zo vreemd, want de kwaliteit van het programma was niet bepaald hoog. Hopelijk biedt het definitieve programma iets meer duidelijkheid over wat het CDA nu echt wil. Dat is er twee dagen later nog steeds niet, kennelijk veel aagenomen amendementen die verwerkt moeten worden.

Op internet gaat al het gerucht dat het congres voor 11 miljard aan infrastructuur heeft toegevoegd aan het programma. Iedere regio zijn eigen weg. Bouwers, er is hoop. Waar ik zelf heel benieuwd naar ben is het standpunt over de provincies en over de waterschappen van het CDA. Dat kon straks misschien wel eens doorslaggevend gaan zijn voor deze bestuurslagen.

Om nog even bij provincies en waterschappen te blijven, er lijkt een mediaoorlog te ontstaan tussen deze twee bestuurslagen. Welke laag opereert nu efficiënter. Er gaat geen dag voorbij of ik kom interviews of artikelen tegen waarin bestuurders roepen dat die andere laag toch echt bij hen ingelijfd moet worden.Nog vijf weken. Volgende week begint het verkiezingsreces. Dan kan de campagne echt los.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten