Analytics

donderdag 18 mei 2023

De andere kant van moederdag

Moederdag is ieder jaar een feest, ook afgelopen weekend weer bij ons thuis.  Mama is lekker verwend tijdens het ontbijt en in de middag hadden we een lunch bij opa en oma.  Altijd een gezellige dag.

Moederdag heeft ook een verdrietige kant, en ik vond het heel mooi om te zien hoe in de kerk blijdschap en liefde voor de moeder, ook samen gebracht werden met het verdriet dat er op Moederdag ook is.

- Verdriet omdat de moeder er niet meer is.  Is was geraakt door een tekst op een roos die werd uitgedeeld door een oudere vrouw aan een jonge moeder.  'Mijn moeder is er niet meer, daarom geef ik deze roos aan jou'.

- Verdriet bij vrouwen die graag moederdag zouden vieren, maar aan wie het moederschap (nog) niet gegeven is. 'Bij God is alles mogelijk'.

- De moeder uit Oekraïne. Die hier nu zijn met hun kinderen en familie, terwijl hun man/partner achter gebleven is in Oekraine.


Ik moest denken aan Efeze 3-20: 'God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen'.  Ook voor alle vrouwen voor wie moederdag een verdrietige rand heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten