Analytics

zondag 21 mei 2023

Terugblik op het hemelvaartsweekend

 Eindelijk iets van voorjaar. Na een wat frisse meivakantie is het hemelvaartsweekend het weekend met de eerste dagen lekker buiten in het zonnetje zitten.  Ook het goede weekend, want er zijn dit weekend geen logeerkinderen, dus we kunnen even lekker ontspannen.

Dat hebben we gedaan.  Op Hemelvaartsdag zelf de oma van Danielle opgezocht. Zij is 94 jaar oud, maar de gezondheid begint nu te tellen. Sinds enkele weken zit ze in (tijdelijk) in een verpleeghuis. De verhuizing was nodig, maar je weet wat ze zeggen. Oude bomen moet je niet verplanten. Het was fijn om oma te zien, maar ze is wel terug gegaan.

Daarna via Baarn naar Bunschoten. In Baarn hebben we even een ijsje gegeten, want bij de Smaecken van Hamelink, hadden ze vorig jaar het lekkerste yoghurtijs van Nederland.  En dat moest natuurlijk geproefd worden. In Bunschoten hebben we lekker ge-bbq't bij de ouders van Danielle en verlaat moederdag gevierd.

Vrijdag was voor mij een middagje Sint Jansdal, Elise moest naar de oogarts.  Dank kwam een cilinderafwijking naar voren. Toch nog iets van papa meegekregen via de genen. Ze krijgt nu een bril, hopelijk helpt dit voor de vermoeidheid tijdens de schoolweken, en gaat ze er beter van lezen.  Ik weet zelf hoe vermoeiend het is, als je even zonder bril of lenzen zit.  Dus volgens mij gaat Elise hier heel veel plezier van hebben.

We hebben daarom meteen doorgepakt. Zaterdagochtend een bril geshopt in Nunspeet. Elise heeft een hele uitgesproken smaak. Na tientallen brillen gepast te hebben, heeft ze er toch één gevonden waar ze tevreden over was.  En wij gelukkig ook.  Nu nog 1 of 2 weken wachten totdat de glazen er zijn.

De zaterdagmiddag hadden de meiden paardrijles bij Manege Belverdere, en dan is de dag ook zo weer voorbij.

Zondagochtend lekker naar de kerk bij Doorbrekers. Daarna de paardjes doen, en dan is het weekend al weer voorbij. Wel met lekker veel zon. We zijn allemaal licht verkleurd, en dat is wel nodig nu de zomervakantie steeds dichterbij komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten