Analytics

dinsdag 16 mei 2023

Het beeld van de jeugdzorg

 De jeugdzorg staat er niet lekker op de laatste weken.  Eerst de uitzending van Undercover in Nederland, over de zorgboerderij in Wedde. Misselijkmakend en verbijsterend, woorden schieten tekort.  Maar daarnaast zijn er de noodkreten, van inspecties en instellingen zelf.  En dan afgelopen vrijdag de Op1 uitzending vanuit een jeugdzorginstelling in Limburg.

Laat allereerst gezegd zijn. Het is goed dat journalisten, ouders en betrokken deze misstanden aankaarten.  Daar zijn ze voor en het werk dat ze doen is goed.   Maar ik zou de jeugdzorg, de kinderen en alle medewerkers toewensen dat er ook aandacht is voor wat er allemaal wel goed gaat in de jeugdzorg.   Al die kinderen die wel geholpen worden, die wel een goede band hebben met hun begeleiders en behandelaren. En waar ouders wel intensief betrokken zijn bij het traject van hun kind.

Het is goed dat er aandacht is voor wat er beter kan in de jeugdzorg, en misstanden moeten zeker aangepakt, en zo nodig geopenbaard worden.  Maar ik hoop dat er ook aandacht is voor de positieve kant van jeugdzorg.  Dat mensen die overwegen om een opleiding te gaan doen in die richting, niet terug deinzen en iets anders kiezen.  Maar toch ervoor gaan.  Dat er mensen op gaan staan om samen met onze jongeren aan de slag te gaan. Want dat verdienen onze kinderen en verdient onze jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten