maandag 21 april 2014

Beleidskader Innovatiegericht Inkopen gelanceerd


Vorige week was het dan zover. Na de fysieke presentatie op de martkdag van Rijkswaterstaat is op 9 april het beleidskader Innovatiegericht Inkopen gepresenteerd. Bijna 2 jaar werk in een boekje, maar ik ben erg trots op het resultaat.

Vergezeld van een persbericht is het beleidskader geplaatst op internet.  Het persbericht leverde een mooi artikel op in de Cobouw, dat ook door andere media werd over genomen. Ook het Ministerie van Economische Zaken heeft het bericht over genomen op de website van Inkoop Innovatie Urgent.

De komende weken staan in het teken van het afhandelen van alle verzoeken om meer informatie, voorlichting en presentatie, en het nadenken over het implementatieplan.  Daaraan wordt nu hard geschreven. Ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels interesse getoond en wil kijken of het beleidskader bruikbaar is voor de hele overheid. Het zou erg leuk zijn als over enkele jaren blijkt dat in de afgelopen 2 jaar de basis is gelegd voor innovatiegericht inkopen binnen de hele overheid.

Een PDF van het beleidskader is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten