donderdag 30 juli 2015

Landen in Hulshorst - 4


Weer een week voorbij sinds we in Hulshorst wonen.  De afgelopen week was ook de eerste met (heel) veel regen en natuurlijk de eerste storm.  Even wennen, maar het heeft ook wel weer zijn charme.  Wat storm betreft weten we in ieder geval dat de combinatie van storm en bos meestal werk oplevert. Zondagochtend bleek dat er een flinke tak op de omheining gevallen was, dat betekende dus twee uurtjes werk om de tak weg te krijgen en de boel te herstellen. Aan het gezaag te horen hadden meer mensen in de omgeving soortgelijke gevallen.  In ons bos blijken ook nog twee flinke takken te liggen.  Mooi stookhout, maar dat hoefde niet direct te worden opgeruimd.  Verder hebben we een bladblazer nodig, want met de hark opruimen is geen doen.

Een paar dagen regen is wel wennen, maar heeft ook wel wat.  Buiten weinig gedaan, dan maar binnen aan de slag.  Bijkeuken omgebouwd zodat de droger op de wasmachine kan,  en het nodige aan administratie gedaan.    Buiten de afgelopen dagen weinig gedaan, maar dat levert niet direct problemen op.  De weilanden houden het goed, bij hele heftige buien is er iets van plasvorming op de laagste plekken, maar zodra het droog is zakt het water weg in het zand.  We zijn positief verrast door de snelheid waarmee het gras groeit na de regenbuien, dat biedt perspectief voor het rouleren van de paarden over de verschillende weilanden.

Gisteren is ook onze Babboe gebracht. Zo zijn we minder afhankelijk van de auto en kunnen we ook door het bos richting Nunspeet, Harderwijk of Ermelo.  Er zit ook nog een behoorlijke snelheid in de bakfiets. De dames zijn er in ieder geval erg tevreden mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten