dinsdag 24 februari 2015

Mooie ontmoetingen en gesprekken over innovatie en inkoop


Vorige week een aantal mooie gesprekken over inkoop en innovatie. Allereerst (opnieuw) een bevestiging dat netwerken werkt, want alles wat nu volgt in dit blog is via het netwerk, virtueel maar soms ook fysiek, tot stand gekomen.

Woensdag een interessant gesprek met Wouter Truffino en Remco Hofstede van Grontmij, over de Grontmij Underground Pioneers.  We kennen en volgen elkaar al een tijd op sociaal media, maar dit was het eerste fysieke overleg. Zo kan het dus ook.

GUP is een netwerk dat ondergronds gestart is, maar inmiddels bovengronds gekomen is en daar ook bijdraagt aan vernieuwing en innovatie.  We hebben uitgebreid gesproken over hoe je zo'n beweging nu start en uit bouwt.  Ook mooi om te zien dat de belangstelling vanuit andere organisaties begint te groeien waardoor er nu een eigen bedrijf, een mooie spin-off is opgericht.   Gisteren moest ik er tijdens de uitzending van tegenlicht meteen aan terug denken.

Donderdag een leuk gesprek met Martijn Demurtas en Yuri Zagt van HP.  Zij konden het beeld van HP als printer-leverancier snel wegnemen. HP is een van de grote ICT bedrijven ter wereld, en investeert ook in ontwikkelingen die voor Rijkswaterstaat van belang zijn. We hebben een aantal innovaties doorgesproken. Deze ontmoeting was tot stand gekomen via een fysiek ontmoeting van een van de collega's.

Vrijdag heb ik bijgepraat met Bas Zuidereint die in Eindhoven aan de vernieuwing van de publieke inkoop werkt. Inspirerend om te zien hoe hij dat doet.  We hebben ook van gedachten gewisseld over de rol van publieke inkoop in een high-tech regio, en gebrainstormd wat publieke inkoop voor innovatieve start-ups zou kunnen betekenen. Daar is wel een leuk idee uitgekomen, waar we de komende tijd verder op gaan broeden.