zondag 9 oktober 2016

Dakrenovatie 2 - Slapen onder een zeiltje

Stond woensdag alleen de steiger er nog. Inmiddels is het oude dak verdwenen en afgevoerd.  Het dak is afgezeild, dus we slapen letterlijk onder een zeiltje. Dat is te merken in huis. Boven is het een stuk frisser (op zo'n moment merk je wat een laag zwarte pannen toch doet met je huis) en beneden moeten we echt de deur naar de gang binnen houden, anders is het daar ook snel koud.

De bouwvakkers en de kinderen hebben na wat aftasten de eerste dag ieder hun territorium gevonden. Doordat Hosanna over twee weken ook naar school gaat wordt dat probleem ook al een stukje kleiner.

We zitten nu in het koudste weekend van de verbouwing. Vanaf maandag gaat het donker worden, want dan worden de dakisolatie en de dakplaten gelegd. Dat wordt eerste voor het hele dak gedaan, en daarna worden openingen voor de nieuwe dakramen en dakkapellen geplaatst.  Dat betekend dus komende week hele donkere slaapkamers, want alle ramen zullen dan tijdelijk verdwenen zijn.


Met de dakplaten erop zal het wel weer lekker warm worden, want we hebben er dan 20 centimeter isolatie bij aan de bovenkant.  Ook is het dak weer waterdicht, dat is ook fijn.  Binnen zal het vanwege het ontbreken van ramen even behelpen zijn, maar dat heb je altijd bij een verbouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten