zondag 23 oktober 2016

Herfst in Hulshorst - 2016 - 3 Eerste vorst

Na de natte week kwam vannacht de eerste vorst. De ruiten van de auto waren bevroren vanochtend.  Het opruimen van de tuinmeubels stond al op het lijstje voor dit weekend, laten we daar ook het afsluiten en leeg maken van de buitenkranen maar bij zetten.

De boom van de buurman hebben we dit weekend ook verwerkt tot mooie blokken eikenhout. Nu een jaartje drogen en dan kan het volgend winterseizoen de open haard in.  Omdat we een longeerweitje aan het maken zijn, is er ook een nieuwe plek voor de composthoop nodig. Die komt nu schuin achter de stallen. Op die plek stond een forse den, die ook nog veel licht weg neemt op een deel van het weiland waar nog veel mos staat.  Ook die boom hebben we gisteren geveld.  De takken bieden een basis voor de composthoop. De stam gaat volgend jaar ook in stukjes richting open haard.

Door de regen is het longeerweitje goed ingeklonken, de paarden kunnen er goed op lopen nu en zakken niet meer zo diep weg.  Het levert nog wel ruzie op, want beide paarden zijn van mening dat het hun weitje is.  Uiteraard wint dan de grootste, Simba dus.  Door Simba veel rolt en graaft wordt de heuvel die er nu in de wei zit ook langzaam afgegraven, en is het een kwestie van zand verdelen. Buddy kan helaas nog niet alleen in dit stuk weiland, omdat hij dan eikels gaat staan eten.

Dit weekend weer de open haard aan gehad. Voor de 2e keer op rij ging dat goed, geen rook die naar binnen slaat.  Het lijkt er dus op dat we een modus hebben gevonden waarin de open haard wel goed brand en de rook de schoorsteen in verdwijnt. Oplossing:  voldoende trek naar de woonkamer vanuit de gang.   We hebben nu wel twee keer gestookt met weinig wind, dus de vraag is wat er gebeurd als een westen- of zuidwestenwind is.  Maar dat gaan we proberen.

De kinderen zijn de laatste week wel heel erg druk.  Het binnen zitten omdat ze door de verbouwing niet zoveel naar buiten kunnen, begint er nu wel uit te komen. Morgen gaat Hosanna echt aan school beginnen, dus dat komt op een prima moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten