Analytics

zondag 23 oktober 2016

Dakrenovatie 5 - Pannen en goten

Iedere verbouwing heeft zo'n kantelpunt, waarbij je het eindresultaat ziet verschijnen.  Deze week is dat kantelpunt bij onze verbouwing gepasseerd.   Na het slopen en plaatsen van de dakisolatie verschijnen nu de pannen op het dak.  Hoewel we in de planning pas halverwege zijn is, geeft het toch het gevoel dat je van afbreken naar opbouwen gaat.

Vanwege de regen is het deze week gevoelsmatig niet zo opgeschoten.  Toch zijn er wel een hoop kleine, minder zichtbare, klussen gedaan.  Het isoleren van de onderste rand van het dak, waardoor de trek onder de dakplaten door weg is.  Het isoleren van de nok en het plaatsen van de ondervorsten op de nok. Het plaatsen van alle beugels voor de goten. Kleine klussen, die je niet ziet maar wel gedaan moeten worden.

Het leggen van de pannen is door de regen deze week verschillende keren onderbroken. Toch zijn we al halverwege, een lange zijde en een korte zijde van het huis liggen weer onder de pannen. Volgende week de andere twee zijdes.  Hopelijk is  het dan droog, want met droog weer is het met 2 dagen wel gedaan.  Daarna kan er met de ramen begonnen wordt.  Tijd voor licht op een donkere verdieping.  Maandag horen we ook wanneer de dakkappellen komen. Hopelijk kan dat snel, want we hebben nu een gat in het dak, en twee kamers die we door de kou niet kunnen gebruiken.  Wat dat betreft is het nog even doorbijten.

Eerste lange zijde van het huis onder de pannen
Vrijdag is tenslotte ook de loodgieter geweest. Er hangen aan het dak.   Heerlijk. Maandag wordt het geheel aangesloten op de hemelwaterafvoeren en de aannemer kan nu de onderste rij dakpannen plaatsen.  Heerlijk  dat de waterval waar je nu soms doorheen moet als je naar buiten stapt, straks verdwenen is.  Wat dat betreft komt het eindresultaat nu elke weet een stukje dichterbij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten