zondag 2 oktober 2016

Zomer in Hulshorst 8 - de laatste zomerweek?

Wat hebben we in september een prachtige nazomer gehad.  Deze week heerlijk weer, mooie warme avonden waarin je ook als het donker is nog in t-shirtje buiten kan lopen.  Heerlijk weer.  Gelukkig heeft het vrijdag en gisteren wel geregend, want dat had het weiland wel nodig.   De hogere stukken gras waren aardig geel geworden.  Het lijkt er steeds meer op dat we voor een mooie strakke groene paardenwei toch een sproei-installatie nodig hebben. Als het nieuwe dak erop zit, moeten we maar eens kijken wat de plannen voor volgend jaar zijn.

De jam waar ik het vorige week over had was inderdaad veel te waterig. Deze week hebben we de boel pot voor pot ingekookt, en het resultaat is wel echt heel lekker.  De druivenjam is echt heerlijk.  We zijn inmiddels al aan het nadenken of we een prikstruik in de buurt van de druif er niet uit moeten gooien, zodat we nog een druivenstruik kunnen planten.  Een andere optie is een framboos, want die doet het bij mijn ouders echt hartstikke goed, en de frambozen zijn ook nog eens erg lekker.

Het mooie weer heeft er ook toe geleidt dat het beton wat we vorige week vonden er allemaal uit is.  Een aantal avonden hebben we flink geschept, en inmiddels is de kuil schoon.  We hebben een schuurtje onder de grond gevonden.  Bijvangst was een zilveren lepel, ik ben nog wel op zoek naar de gouden munten, maar die hebben we nog niet gevonden. ;)

Omdat we deze week toch wel wat wind hadden zijn opeens de eikeltjes van de bomen gevallen.  Dat levert een dilemma op met de paarden, want eikels zijn giftig. Allemaal rapen is geen doen.   De paarden gaan nu kort (1 a 2 uur) op het weiland, dan zijn ze erg druk met het gras in plaats van de eikels. Simba hoeft ze niet, maar buddy vindt ze wel lekker, dus dat is opletten geblazen.  Een weiland hebben we dit weekend gekalkt en doorgezaaid. Met de buiten van vanmiddag kan het gras mooi ontkiemen.   Het volgende weiland staat volgend weekend op de planning.  Wel gaan we volgend jaar wat schuiven in de plannen, zodat de paarden niet eind september in het weiland staan waar de meeste eikels vallen.   Dat is wel het leerpunt van deze septembermaand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten