maandag 10 oktober 2016

Herfst in Hulshorst - 2016 - 1

Stond er vorige week nog zomer in de titel. Inmiddels is de herfst begonnen.  En dat betreft is het qua herfst vooral de temperatuur.  Het is opeens een stukje frisser dan vorige week.  Maar donderdag en vrijdag was het weer windstil, en toen hebben we toch weer in een t-shirtje buiten gelopen.

Hoewel het al ver in de herfst is, is het nog steeds erg droog.  Dat brengt wel een dilemma met zich mee. We willen eigenlijk nog een weiland doorzaaien, maar daarvoor is niet te koud en nat weer nodig.  Met name het ontbreken van regen maakt dat het nu al erg laat in het seizoen is.  Het eerste weiland hebben we vorige week doorgezaaid, daar zie je het gras nu kiemen omdat het overdag nog voldoende warm is.  Hopelijk houden we de echte vorst nog even ver weg zodat het jonge gras wortel kan schieten.  Maar we zijn wel aan het twijfelen wat we met het tweede weiland willen. Eigenlijk moet het zaaien wel dit najaar gebeuren, anders is het volgend voorjaar wat behelpen omdat ik dan teveel weilanden tegelijk moet zaaien. Het doorzaaien kan ook nog, want het gras groeit vrolijk verder met de temperaturen en het zonnetje overdag.

Achter de stallen is inmiddels een weilandje verschenen waar Danielle de paarden wil gaan trainen als zelf rijden niet meer gaat.   De ondergrond is nu helemaal schoon, gisteren hebben we het laatste beton wat we hebben gevonden afgevoerd, dus de paarden kunnen erop. Het weitje is nog alles behalve vlak, denk meer dan een meter hoogteverschil, dus de eerste uitdaging is dat de paarden het zand van hoog naar laag lopen.  Zelf ga ik maar eens nadenken over het aanbrengen van de verlichting, zodat we ook in de donkere kerstmaanden de paarden door kunnen trainen.

Tenslotte zijn we met het snoeiwerk voor het najaar begonnen. De steigers van de verbouwing helpen hierbij. De lindes voor het huis kan je zo ideaal snoeien.  Zodra ik klaar ben in het weiland (moet nog een weiland met compost bemesten) gaan we ook nog even flink snoeien bij de weilanden.  Van een aantal eiken halen we de onderste takken weg, zodat de paarden daar niet meer aan kunnen eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten