Analytics

woensdag 19 oktober 2016

Dakrenovatie 4 - Nattigheid

Er zijn ruim twee weken verstreken sinds de start van de dakrenovatie.  Door het droge weer hebben we de eerste weken flink meters kunnen maken, maar de laatste dagen is het even afzien. Deze nacht hebben we heel veel regen gehad, en omdat de nok nog niet waterdicht was, heeft het flink geregend en daardoo flink gelekt via de nok, onder de dakplaten door en vervolgens door de openingen waar de ramen komen de slaapkamers in.  Zulke momenten moet je niet al teveel hebben.  Gelukkig emmers voldoende paraat.

Toch schiet de klus ook al lekker op, en kwam de regen 1 dag te vroeg. Vandaag is de nok dicht dicht gelegd met ondervorsten en folie, dus een herhaling van vannacht is niet meer mogelijk.  Ook is onderaan het dak de rand tussen de nieuwe dakplaten en de gevel ge├»soleerd en dicht gemaakt.  Dat is direct te merken. Was er de afgelopen dagen nog een trek van koude lucht onder de dakplaten door de slaapkamers in, die is verdwenen.  Boven is het opeens tochtvrij, lekker warm en in de badkamer was het zelfs bloedheet. Dicht dus die verwarming, dat is alweer een stukje gasverbruik minder.

Langzaam wordt ook het eindbeeld zichtbaar want vandaag is er echt meters gemaakt met het leggen van de nieuwe pannen.   De zuidzijde is bijna dicht.  Hopelijk lukt deze week de noordkant ook nog, want dan zijn we water en luchtdicht.   Dat zou een mooie tussenstand zijn na drie weken.  Tenslotte zijn gisteren ook de dakramen gebracht, dus kan er volgende week bij droog weer gestart worden met het plaatsen van de nieuwe dakramen. Komt er eindelijk weer licht in de slaapkamers.   

Onzeker punt is nog de leverdatum van de dakkapellen. Deze worden op maat gemaakt, volgende week horen we de leverdatum. Omdat het plaatsen van de dakkapellen wel eens de laatste klus kan zijn, krijgen we dan ook een beeld hoe lang het huis in de steigers zal staan.

De pannen op de noordzijde worden gelegd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten