zondag 2 oktober 2016

Dakrenovatie 0 - stilte voor de storm

Ging het de afgelopen maanden vooral over de plannen voor de dakrenovatie, morgen is het echt zover! Dan gaat de aannemer starten. Blij dat het zover is, en dat we over een week of zes een dak hebben wat weer gegarandeerd waterdicht is, en bovendien veel en veel beter geïsoleerd. Hopelijk zit het weer de komende weken mee, zodat de renovatie lekker op kan schieten.

Tegelijkertijd zien we er ook wel tegenop. Het huis in de steigers, hoe houden we Hosanna daar vandaan? Ook het feit dat het door de steigers donkerder zal zijn in het huis, hopelijk valt het mee.  En we zullen moeten wennen aan het ruimtegebrek.  En dat is best lastig als je veel ruimte hebt en daar ook aan gewend bent geraakt.   Puincontainers, bouwmateriaal en busjes van aannemers. De buren zijn inmiddels ge├»nformeerd en we kunnen onze auto's daar kwijt als het nodig is.

Het zal behelpen zijn, maar het moet gebeuren. Uiteindelijk krijgen we een nieuw strak geisoleerd dak, nieuwe mooie dakramen en nieuwe dakkapellen.  Nog even doorbijten dus.  De komende weken beschrijf ik hier de vorderingen, waar mogelijk voorzien van een fotoverslag.  Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten